POLITEK, kamionske nadogradnje

Preporučene temperature

Preporučene temperature

Sveža roba i namirnice prevoze se u komorama sa rashladnim jedinicama koje bi trebalo da obezbede sledeće temperature:

Zamrznuti proizvodi:
•    -25 ⁰C led i sladoled,
•    -18 ⁰C duboko smrznuta hrana,
•    -18 ⁰C riblji proizvodi,
•    -14 ⁰C buter, jestive masti  i pavlaka za pravljenje butera,
•    -12 ⁰C proizvodi od jaja, iznutrice, zečetina, živina i divljač,
•    -10 ⁰C meso.

Ohlađeni proizvodi:
•    +2 ⁰C sveža riba (u ledu), ljuskari (ne živi),
•    +3 ⁰C kuvana jela i pripremljena hrana, krem, kolači (poslastice), sveži kolači,
•    +3 ⁰C meso i kuvana mesa, upakovana za upotrebu – prerađena,
•    +3 ⁰C iznutrica,
•    +3 ⁰C živina, zečetina i divljač,
•    +4 ⁰C nesterilisano, neobrano i nepasterizovano ili fermentisano mleko, sveži krem.

Kravlji, mrvljeni sir i druge vrste sireva:
•    +6 ⁰C mleko za industrijsku obradu,
•    +6 ⁰C kuvana mesa, usoljena mesa, dimljena, sušena ili sterilisana,
•    +6 ⁰C rashlađena jaja u svojoj ljušturi,
•    +6 ⁰C buter, mekani ili plavi sirevi,
•    +7 ⁰C meso.

Bez predhodnog hlađenja:
•    +4/6 ⁰C sveže voće i povrće,
•    +4/6 ⁰C cveće,
•    +7/8 ⁰C lukovice (za rasad),
•    +10 ⁰C nestabilne životinjske masti i buter,
•    +10 ⁰C presovani ili kuvani sirevi.